San Francisco

Hej! Nu är vi hemma igen, eller vi har varit det i nästan exakt 2 dagar. Vi hade en jättebra vecka i San Francisco och flög sedan hemåt i lördags. Vi hade hört att det skulle vara kallt i San Francisco och det var det, men inte så illa som vi hade förväntat oss. Där vi bodde, ca en och en halv timma norr om San Francisco i Novato, var det varmt och skönt medan det var kallare ju mer söderut man kom. 

Under veckan som vi var där var det dessutom ovanligt blåsigt vilket både var bra och dåligt. Det gjorde ju att det blev kallare vilket var lite synd men samtidigt gjorde det att alla molnen och även dimman blåste bort och det gjorde att alla våra kort vi tog inne i San Francisco blev väldigt fina med klarblå himmel! 

När vi landade på lördagskvällen i San Francisco kom min syster och hämtade oss, hon och hennes barn hade flugit ner tidigare samma dag för att träffa oss! Det var jättekul att träffas igen, eftersom vi inte hade setts på några månader. Dagen efter tog vi det mest lugnt hemma vid huset och vi fick även träffa barnen som sov kvällen innan när vi kom. 

På måndagsmorgonen åkte min syster och barnen hem igen. Jag och Elvira hade inte riktigt planerat något så vi bestämde oss för att åka till Sausalito, då det låg hyffsat nära. En liten kuststad med många små affärer. Det var dock väldigt kallt där så vi spenderade ganska mycket tid inne på Starbucks haha. 

På tisdagen åkte vi in till San Francisco, till ett shoppingcenter, och spenderade dagen där. 

På onsdagen hade vi mycket planerat så vi fick skjuts till en färja som vi tog in till SF. Från färjeläget gick vi till pier 39 och gick omkring där och åt även lunch. Det var jättemysigt där! Efter lunchen gick vi tillbaka några pirer och tog båten ut till Alcatraz (med biljetter som vi hade köpt på nätet några dagar tidigare, jättesmidigt!) och gick sedan omkring på ön i några timmar. När vi kom tillbaka till fastlandet igen promenerade vi bort till Fisherman's warf och sedan vidare till Lombard street. Då var vi väldigt trötta i benen och fötterna så vi tog en spårvagn tillbaka till färjeläget och tog färjan tillbaka. 

På torsdagen tog vi bussen till Golden Gate Bridge! Väl där tog vi lite kort och promenerade sedan över till andra sidan och sedan tillbaka. 

På fredagen var vi trötta efter alla promenade under veckan så vi tog sovmorgon och låg även och solade lite. På eftermiddagen åkte vi till några vingårdar. Tyvärr var vädret inte så bra vid vingårdarna, det både regnade och åskade. På vägen hem handlade vi mat på Safeway för sista gången och när vi kom hem lagade jag och Elvira en typiskt svensk middag, köttbullar, potatismos med lingonsylt och ättiksgurka och självklart sås.


Kommentarer
Postat av: Karin

Hej! Vad kul :) Ska du aka till Hawai'i en termin eller langre? Pluggar du i Sverige nu? :)

Jaa Nadja och jag kom bada hit 2011 men vi har inte lart kanna varandra forran nu faktiskt. Hon ar en supergullig tjej :-)

2012-09-30 @ 22:39:28
URL: http://centralpacific.wordpress.com
Postat av: karin

Okej, det later ju som en bra ide! :D Jag rekommenderar verkligen dig att plugga har en termin! :)

2012-10-01 @ 03:19:03
URL: http://centralpacific.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0